середа, 12 березня 2014 р.

Інтелектуальна гра "Найрозумніший"

Гра проводилась для учнів 11 класів
Складалася з 3 турів  
І тур
 У першому турі гри беруть участь 12 учнів. Їхнє завдання – правильно відповісти на запитання шляхом вибору правильної відповіді із чотирьох. Учасники пишуть відповіді на аркушах паперу. Журі стежить за відповідями учасників та веде підрахунки. За правильну відповідь – 1 бал. 
 ІІ тур
У грі залишаються 6 учасників, які набрали найбільшу кількість балів. Наступні випробування – відповіді на запитання з певної теми (категорії). Кожен з учасників по черзі обирає певну категорію запитань.
Далі ведучий за визначений час (1 хв.) ставить певну кількість запитань, на які повинен відповісти учасник, який обрав категорію. Після обрання категорії вона не входить до переліку доступних для інших учасників категорій.
Кожен учасник обирає дві
категорії. Для визначення порядку обрання учасниками категорій проводиться додаткове випробування. 
 ІІІ тур
У грі залишаються 3 учасники, які набрали найбільшу кількість балів. За допомогою додаткового завдання визначають порядок обрання теми та відповіді на поставлені запитання з практичними завданнями.
Кожен учасник гри обирає картку певного кольору, відповідно завдання з його теми розмальовані в обраний ним колір. Учням-учасникам на 15 секунд показують поле з зафарбованими різними кольорами комірками. Їм необхідно запам’ятати якомога більше номерів комірок свого кольору. Після цього учасникам пропонують по черзі обирати із заданого поля комірки із завданнями (по 6 завдань кожному учаснику, одне завдання - додаткове).
За правильно виконане завдання зі  своєї теми учасник отримує 2 бали, за правильно виконане завдання суперника – 3 бали, а завдання  загального характеру – 1 бал.